Δικαιοσύνη για τον 16χρονο Φραγκουλη-Κάλεσμα στήριξης πορείας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ/ ΠΟΡΕΙΑΣ 20/12 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Η αστική δικαιοσύνη μας επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά. Ο μπάτσος που σκότωσε τον 16χρονο Κώστα Φραγκουλη είναι αθώος. Διόλου δε μας εκπλήσσει η εξέλιξη αυτή, καθώς γνωρίζουμε πλέον άριστα πως οι κερβεροι της εξουσίας, τα φερεφωνα της και οι ξεπλυματιες της δεν πρόκειται ποτέ να τιμωρηθούν από το κράτος ακριβώς γιατί αποτελούν κομμάτια που προστατεύουν την επέκταση και την επιβίωσή του.

Παράλληλα, όταν πρόκειται για τη ζωή ενός ρομα, οι πιθανότητες να βρει κανείς δικαιοσύνη είναι ακόμα λιγότερες. Στον κόσμο των λίγων, στον κόσμο των θυτών, στον κόσμο των τεράτων που βιώνουμε καθημερινά, οι ζωές των ρομα και γενικότερα των καταπιεσμενων δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.
Δε θα ανθίσει ποτέ δικαιοσύνη για τους “πλειβειους” σε μια άγονη και ξερή κοινωνία σαν κι αυτήν, σε μια κοινωνία που διαίρει τους ανθρώπους σε στρατόπεδα στρεφοντας τον έναν ενάντια στην άλλη, σε μια κοινωνία που αγκαλιάζει μονάχα τους έχοντες εξουσία.

Εμείς, στον αντίποδα, αγωνιζόμαστε για μια ισότιμη κοινωνία που μπορεί να ενσωματωνει στους κόλπους της όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο, για μια κοινωνία όπου η δικαιοσύνη δε θα παράγεται σαν προϊόν στις αίθουσες δικαστηρίων, αλλά θα χαρακτηριζει κάθε ανθρώπινη σχέση και θα πάλλεται στην καρδιά κάθε ανθρώπου. Αγωνιζόμαστε για την αναρχία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για την ελευθερία και τη χειραφέτηση.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *