Κάλεσμα στήριξης της απεργιακής συγκέντρωσης Πέμπτη 21/09 στις 10:30, Καμάρα

Κάλεσμα στήριξης της απεργιακής συγκέντρωσης Πέμπτη 21/09 στις 10:30, Καμάρα
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ
Την Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, παράγωγο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, αλλά και προηγούμενων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Το νομοσχέδιο επιτρέπει την 13ωρη εργασία, την απασχόληση σε 2 εργοδότες και την 6ημερη εργασία, νομιμοποιεί την ελαστικοποίηση στους χώρους δουλειάς, ενω επιτίθεται ακόμη περαιτέρω στην απεργία με την εισαγωγή ποινών φυλάκισης και προστίμων χιλιάδων ευρω για τους απεργούς που αντιστέκονται στην απεργοσπασία.
Μέσα σε μια συνθήκη όπου το κόστος ζωής όλο και αυξάνεται και η αξία της ανθρώπινης ζωής μηδενίζεται, το νέο νομοσχέδιο έρχεται να νομιμοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση, να εξουθενώσει περισσότερο τις συνθήκες ζωής των πληβειακών στρωμάτων και να καταπατήσει εργατικές διεκδικήσεις αιώνων.
Από πλευράς μας χρειάζεται να δώσουμε συνολικές απαντήσεις και να προτάξουμε, όπως κάνουμε και μέσα στις σχολές μας, την οργάνωση στη βάση και στους χώρους δουλειάς, δείχνοντας ταξική αλληλεγγύη.
Μακριά από ξεπουλημενους εργατοπατερες, που συντάσσονται στο πλευρό της εργοδοσίας, μακριά από αυτοκλητους σωτήρες της εργατικής τάξης, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
Να μπλοκάρουμε το αντεργατικο νομοσχέδιο.
Όλα για όλους
Οργάνωση και αγώνας σε σχολεία, σχολές, χώρους εργασίας, γειτονιές ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαροτητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *