5 χρόνια από την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/της Zackie Oh ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Μετράμε πλέον 5 χρόνια από τη δολοφονία του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie-oh. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 η Ζακι σε κατάσταση σύγχυσης βρίσκεται εγκλωβισμένη σε κοσμηματοπωλείο της οδού Γλαδστώνος. Στη προσπάθεια της να αποδράσει σπάει τη τζαμαρία του μαγαζιού και τότε δέχεται θανατηφόρα χτυπήματα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Σπύρο Δημόπουλο και τον μεσίτη παρακειμένου μαγαζιού και γνωστό μέλος ακροδεξιού κόμματος Θανάση Χορταριά. Οι κάθε λογής νοικοκυραίοι δεν συγκινούνται βλέποντας τον Ζακ αιμόφυρτο στα γυαλιά να δέχεται απανωτά χτυπήματα και λίγο αργότερα τέσσερις αστυνομικοί σπεύδουν στον χώρο του εγκλήματος περνώντας του χειροπέδες και αποτελειώνοντας το αποτρόπαιο λιντσάρισμα του.
Ύστερα από το έγκλημα στη Γλάδστωνος η Ζακι δολοφονήθηκε ξανά και ξανά. Πρώτα στις τηλεοράσεις, με τα ΜΜΕ να σπιλώνουν τη ταυτότητα της, κάνοντας αναφορά σε έναν βίαιο, τοξικομανή, ληστή, ομοφυλόφιλο, οροθετικό και η λίστα δεν έχει τελειωμό… Έπειτα στο δικαστήριο με την αθώωση των ένστολων δολοφόνων της ΕΛΑΣ και των παρακρατικών δολοφόνων Δημόπουλου και Χορταριά με τον πρώτο να εκτίει την ποινή του σε κατ’ οίκον περιορισμό και τον δεύτερο να αποφυλακίζεται μετά από δύο μήνες.
Από την δολοφονική επίθεση του Ζακ μέχρι σήμερα, το μήνυμα παραμένει ίδιο. Η ζωή κάθε ανθρώπου, που παρεκκλίνει από τα ιδεολογήματα του κρατικού καπιταλισμού και του πατριαρχικού συστήματος, κοστολογείται ως αμελητέα. Χιλιάδες παραδείγματα μας αποδεικνύουν περίτρανα πως ο κρατικό- καπιταλιστικός κορμός προωθεί συνθήκες εξαθλίωσης και τροφοδοτείται από την καταπίεση των από τα κάτω. Η κανιβαλιστική ρητορική του κράτους σκιαγραφείται από την δολοφονία του Αντώνη από τους εργαζόμενους του πλοίου Blue horizon στο λιμάνι του Πειραιά μέχρι την δολοφονία της γυναίκας στην Καλαμαριά από τον μπάτσο πρώην σύζυγό της. Παράλληλα, η ραγδαία άνοδος της ακροδεξιάς και συνάμα η κοινοβουλευτική νομιμοποίηση της αποτελεί επιπλέον παρακλάδι της σύγχρονης βαρβαρότητας. Το ναυάγιο της Πύλου, τα πογκρομ κατά των μεταναστών στη Κύπρο και οι απαγωγές μεταναστών στον Έβρο αποδεικνύουν πως το χέρι που γεννά τον φασισμό είναι οι ίδιοι οι κρατικοί μηχανισμοί, που επιχειρούν επανειλημμένα την πλήρη εξόντωση των καταπιεσμένων. Τέλος, οι φονικές πλημμύρες και πυρκαγιές σε διάφορα μέρη της χώρας, καθώς και η πλήρη έλλειψη μέτρων προστασίας, καταδεικνύουν την μηδαμινή αξία των ανθρώπινων ζωών στο ιεραρχικό τους σύστημα.
Στο πρόσωπο του Ζακ, ενεργού ακτιβιστή και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σκιαγραφείται ο αντιπατριαρχικός/ αντικρατικός αγώνας ενάντια στην έμφυλη καταπίεση και την βάρβαρη ρητορική. Η στάση του Ζακ είναι αυτή που θα μείνει χαραγμένη στη συλλογική μνήμη και θα αποτελέσει έρεισμα για όλους εμάς να αντιπαλέψουμε την κανιβαλιστική πολιτική και τον θάνατο που εξαπολύουν. Ως αναρχικοί/ ες προτάσσουμε τον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια, την οργάνωση στη βάση και μαχόμαστε για την ανατροπή των δυναστών που εξουσιάζουν τις ζωές μας και την αποδόμηση του ιεραρχικού κορμού. Με όπλο μας την αλληλεγγύη και την αυτό-οργάνωση χτίζουμε έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, έναν κόσμο που θα μας χωράει όλους.
5 χρόνια από την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/της Zackie Oh
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
Συγκέντρωση – πορεία: Πέμπτη 21/9
19:00, Άγαλμα Βενιζέλου
ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ
ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Η ZACKIE ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *