ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΑΠΟ 19/12.

Κάλεσμα στήριξης της μικροφωνικής συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θ.Χατζηαγγέλου

Πέμπτη 22/12, 18:00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Τα τελευταία χρόνια η υποβάθμιση της ζωής των καταπιεσμένων στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό αποτελεί πυλώνα της κρατικής πολιτικής. Μέσα από την φτωχοποίηση, την εξαθλίωση, τον κανιβαλισμό και την καταστολή αναπαράγει τις κοινωνικές συνθήκες που του επιτρέπουν να ισχυροποιεί την κυριαρχία του. Έτσι και οι συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων – κομμάτι των καταπιεσμένων που βιώνει στον έπακρο βαθμό την εκδικητικότητα του κράτους και την αντίληψη του ως προς την απαξία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας – διαμορφώνονται από τις συνθήκες που επιβάλλει το ολοκληρωτικό σύστημα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, ο νέος σωφρονιστικός κώδικας που υπερψηφίστηκε, ο οποίος κάνει σαφές πως ο κρατικός μηχανισμός θέλει να επιβάλλει στους κρατούμενους απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, απάνθρωπες μεταχειρίσεις από τους ανθρωποφυλακες και την μέγιστη δυνατή εκδικητικότητα για τους κρατούμενους αγωνιστές.

Την ίδια στιγμή η μεταχείριση αυτών που υπηρετούν το σύστημα, οι προστατευόμενοι του κράτους και του κεφαλαίου, αυτοί που διαμορφώνουν τις συνθήκες καταπίεσης, δεν διαφέρει απλά, αλλά αποκαλύπτει τον κόσμο της εξουσίας. Βιαστές και δολοφόνοι μπάτσοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, υπεύθυνοι για υποθέσεις trafficking και διαπλεκόμενοι σε σκάνδαλα δεν αντιμετωπίζουν ούτε μισή κατηγορία. Η συγκάλυψη και η ατιμωρησία δεν είναι απλώς μια εξαίρεση, αλλά αποτελεί την βασική πολιτική των δικαστικών αρχών όταν αφορά υποθέσεις που εμπλέκουν τον κρατικό μηχανισμό, τους φίλους και υποτακτικούς του.

Ο αναρχικός κρατούμενους Θανος Χατζηαγγελου ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας τη γνωστοποίηση την λόγων μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στεκόμαστε αλληλεγγυοι στον αγώνα του, ενάντια στο κράτος δολοφόνο που επιβάλλει και κανονικοποιει τον θάνατο. Στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες των φυλακισμένων για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Μέχρι το γκρέμισμα του κόσμου της εξουσίας και την άνθιση της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της ζωής. Την άνθιση της Αναρχίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΑΠΟ 19/12.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *