ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΌ ΚΗΠΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Δευτέρα, 19/12 19:00 Καμάρα
Το τελευταίο διάστημα το κράτος έχει κάνει εμφανείς τις διαθέσεις του απενάντι στους κοινωνικούς χώρους και τις καταλήψεις, επιλέγοντας να ενισχύσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να καταστέλλει και να εκκενώνει τους χώρους αυτούς. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες δεκάδων εκκενώσεων, από την Αλεξανδρούπολη και το παλιό Νεκροτομείο στην Λάρισα με την Ντουγρού, από τα Κατειλλημένα Προσφυγικά μέχρι το camp του Ελαιώνα, από την 111 στη Θεσσαλονίκη έως την Mundo Nuevo.
Αυτή την φορά, το κράτος σε συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης, βάζει στο στόχαστρο τον Βοτανικό Κήπο, έναν κατειλλημένο χώρο, ο οποίος έχει πάρει ζωή από όσους τον μετέτρεψαν σε έναν χώρο αλληλεγγύης, ανοιχτό για όλους. Έχει φιλοξενήσει εκδηλώσεις και συζητήσεις, συλλογικές κουζίνες και παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες και άλλες δραστηριότητες. Ο Δήμος επιχειρεί τώρα να εκκενώσει τον χώρο αυτό προς εκμετάλλευση για κερδοσκοπία. Κάθε τι δημιουργικό και συλλογικό τίθεται στα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου μέχρι την πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων.
Οι κινήσεις αυτές δεν μας εκπλήσσουν, καθώς γνωρίζουμε πως σε μια περίοδο που οι εκλογές πλησιάζουν και οι κυβερνήσεις έχουν σκοπό να καλοπιάνουν τους δεξιούς ψηφοφόρους τους, αυτές οι τακτικές βρίσκουν έρεισμα. Οι προεκλογικές αυτές κινήσεις όμως δεν αποτελούν πρωταγωνιστικό παράγοντα καθώς γνωρίζουμε καλύτερα πως οι χώροι μας χτυπιούνται ακριβώς επειδή αποτελούν δομές αγώνα ενάντια στα σχέδια τους, επειδή είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αντιεξουσιαστικού χώρου και δημιουργούν κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και τις κρίσεις που αυτό γεννά και αυτό ακριβώς δημιουργεί τις συνθήκες για την συνεχή επίθεση που δέχονται.
Εμείς κάνουμε ξεκάθαρο πως θα υπερασπιστούμε τις καταλήψεις και τους χώρους αγώνα που αποτελούν ανάχωμα στην κρατική καπιταλιστική κυριαρχία και θα στεκόμαστε πάντα δίπλα στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που παλεύουν για να διατηρήσουν τους χώρους αυτούς ζωντανούς
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΌ ΚΗΠΟ
Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *