Παρέμβαση στο γραφείο του αντιπροέδρου και υπεύθυνου της λέσχης κοσμήτορα Θεολογίας και στην Πρυτανεία του ΑΠΘ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο γραφείο του αντιπροέδρου και υπεύθυνου της λέσχης κοσμήτορα Θεολογίας και στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Την ίδια στιγμή αυτόνομα/ελευθεριακά σχήματα κατέλαβαν τη λεσχη του ΑΠΘ με αίτημα την επαναπρόσληψη των 11 απολυμένων εργαζομένων και ενάντια στον έλεγχο και την κάρτα σίτισης.
Τη στιγμή που οι αριστερές δυνάμεις ασχολούνται καθημερινά με τις φοιτητικές εκλογές, τρέχει ένας πολύμορφος αγώνας για την αξιοπρεπή μέριμνα.
Ούτε βήμα πίσω
Κανένας έλεγχος
Έξω η εργολαβία
Λεσχη ανοιχτή σε όλη την κοινωνία
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ
*Παραφρασμένη δήλωση της διευθύντριας της λέσχης του ΑΠΘ σε παρέμβαση φοτιτητ(ρι)ών
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπάρχει καθημερινά πρόβλημα στη λειτουργία της λέσχης του ΑΠΘ με τα ρολά να ανεβο-κατεβαίνουν συνεχώς. Η εργολαβία και η διοίκηση της λέσχης έχουν αποφασίσει πως θα πολεμήσουν μέχρι και για την τελευταία σταγόνα κέρδους πάνω στις πλάτες μας, με ένα κακοστημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Κύριο μοχλό αποτελεί η λεγόμενη «κάρτα σίτισης», μέσω της οποίας προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήξεις στις σχέσεις φοιτητ(ρι)ών-εργαζομένων και να αρχίσουν να κάνουν διαλογή των σιτιζόμενων. Εδώ και τόσες μέρες η διοίκηση & η εργολαβία έρχονται συνεχώς σε αντιφάσεις: απολύουν εργαζομένους που δουλεύουν κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες, μειώνουν δραματικά τις μερίδες, μας λένε ψέματα ότι η ευθύνη βρίσκεται στη μεριά των φοιτητ(ρι)ων που δεν βγάζουν «κάρτες» και αφήνουν χιλιάδες φοιτητ(ρι)ες χωρίς σίτιση.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η υπολειτουργία της λέσχης με ελάχιστους εξυπηρετούμενους και τους/ις φοιτητ(ρι)ες στα πόστα των εργαζομένων, μοιράζοντας φαγητό και συμμαζεύοντας τα πιάτα..
Την ίδια στιγμή η διοίκηση της λέσχης αποφεύγει να βάλει πρόστιμα στον εργολάβο και απαντάει με τον πιο γελοίο τρόπο απέναντι στους/ις φοιτητ(ρι)ες. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος -παρά τον Πρύτανη- της λέσχης Κοσμήτορας Θεολογίας Σταμούλης, δηλώνει με το μέρος των φοιτητ(ρι)ών και κατηγορεί όσους/ες αντιδρούν ότι δημιουργούν το πρόβλημα. Την ίδια στιγμή προσπαθεί με ψέματα να εγγυηθεί ότι κανένας δε θα μείνει χωρίς κάρτα σίτισης, όσο βρίσκεται σε θητεία χωρίς να καταλαβαίνει τον «βρώμικο» ρόλο του. Τα ίδια ισχύουν και για την διευθύντρια της λέσχης η οποία δηλώνει κυνικά σε παρέμβαση φοιτητών/τριων «Λεφτά υπάρχουν, κάρτες δεν υπάρχουν».
Προσπαθούν να μας παρουσιάσουν την κάρτα σίτισης ως έναν αγνό τρόπο να μοιραστεί το χρήμα, ενώ ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό είναι το εισιτήριο για μια λέσχη ελαχίστων, για μια λέσχη με αντίτιμο.
Εμείς λοιπόν λέμε ξεκάθαρα. Κανένας έλεγχος και κανένας περιορισμός δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Οι ελάχιστες και μικρές μερίδες που προσφέρουν μέχρι τώρα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Καμία κάρτα σίτισης και κανένα πάσο δεν αντιστοιχεί στις μερίδες των σιτιζόμενων.
Έξω η εργολαβία από τη λέσχη του ΑΠΘ
Λέσχη ανοιχτή σε όλη την κοινωνία
Μόνιμες & μαζικές προσλήψεις προσωπικού
Καμία κάρτα σίτισης, κανένας έλεγχος, κανένας περιορισμός
Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *