ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ TOP CRAFT ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ 11 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ TOP CRAFT ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ 11 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπάρχει καθημερινά πρόβλημα στη λειτουργία της λέσχης του ΑΠΘ με τα ρολά να ανεβο-κατεβαίνουν συνεχώς. Η εργολαβία και η διοίκηση της λέσχης έχουν αποφασίσει πως θα πολεμήσουν μέχρι και για την τελευταία σταγόνα κέρδους πάνω στις πλάτες μας, με ένα κακοστημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Κύριο μοχλό αποτελεί η λεγόμενη «κάρτα σίτισης», μέσω της οποίας προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήξεις στις σχέσεις φοιτητ(ρι)ών-εργαζομένων και να αρχίσουν να κάνουν διαλογή των σιτιζόμενων. Εδώ και τόσες μέρες η διοίκηση & η εργολαβία έρχονται συνεχώς σε αντιφάσεις: απολύουν εργαζομένους που δουλεύουν κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες, μειώνουν δραματικά τις μερίδες, μας λένε ψέματα ότι η ευθύνη βρίσκεται στη μεριά των φοιτητ(ρι)ων που δεν βγάζουν «κάρτες» και αφήνουν χιλιάδες φοιτητ(ρι)ες χωρίς σίτιση.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η υπολειτουργία της λέσχης με ελάχιστους εξυπηρετούμενους και τους/ις φοιτητ(ρι)ες στα πόστα των εργαζομένων, μοιράζοντας φαγητό και συμμαζεύοντας τα πιάτα.. Προσπαθούν να μας παρουσιάσουν την κάρτα σίτισης ως έναν αγνό τρόπο να μοιραστεί το χρήμα, ενώ ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό είναι το εισιτήριο για μια λέσχη ελαχίστων, για μια λέσχη με αντίτιμο.
Φαινεται για ακόμη μια φορά λοιπόν το ποσό ασυμβίβαστη είναι η έννοια του κέρδους με την κάλυψη των βασικών αναγκών. Στον βωμό της κερδοφορίας για άλλη μια φορά το κεφάλαιο επιτίθεται συνολικά σε φοιτητές/τριες και σε εργαζόμενους/ες προβαίνοντας ακόμη και σε εκδικητικές απολύσεις σχεδόν κάθε τρεις μήνες. Όπως και στην δολοφονία στα Τέμπη δηλαδή φαίνεται πως κρατικός μηχανισμός και κεφάλαιο αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη ζωή ως μεσο παραγωγής κέρδους και μόνο!
Στα παραπάνω εμείς απαντάμε πως δεν θα περάσει κανένας έλεγχος και κανένας περιορισμός δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Οι ελάχιστες και μικρές μερίδες που προσφέρουν μέχρι τώρα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Καμία κάρτα σίτισης και κανένα πάσο δεν αντιστοιχεί στις μερίδες των σιτιζόμενων.
ΕΠΑΝΑΠΡΌΣΛΗΨΗ ΤΩΝ 11 ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ
ΛΕΣΧΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΊΤΙΣΗΣ
Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

https://fb.watch/kBDr1oi_EK/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *