Φασιστική μάζωξη στη Καλαμαριά;; Ούτε να το σκέφτεστε!!

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας για ζωή, αξιοπρέπεια & ελευθερία

Κυριακή 7/4/2019. Μια ημερομηνία σταθμός για το ριζοσπαστικό, αντιφασιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης. Και γιατί αυτό; Διότι την μέρα αυτή θα επιχειρηθεί να λάβει μέρος για πρώτη φορά στην περιοχή της Καλαμαριάς, η πρώτη δημόσια εθνικιστική, φασιστική φιέστα της παρακρατικής γκρούπας «Ιερός Λόχος». Ημερομηνία σταθμός, καθώς το αντιφασιστικό κίνημα καλείται να βάλει τέλος σε αυτή την κίνηση των φασιστών, διότι αλλιώς θα τους δοθεί τέτοιο έδαφος για να φτάσουν πιο κοντά στην κοινωνική νομιμοποίηση της ναζιστικής, μισαλλόδοξης ρητορικής τους.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε πως το «Makedonian Pride», έρχεται να επικαιροποιήσει την όλη κίνηση των οργανωμένων φασιστών στην πόλη της Θεσσαλονίκης στον απόηχο του Μακεδονικού ζητήματος που έλαβε χώρα τον προηγούμενο καιρό. Ενάμιση χρόνο πριν, με την ανακίνηση του «Μακεδονικού», οι συγκεκριμένοι χαφιέδες του Ιερού Λόχου, κατάφεραν να διεισδύσουν μέσα στη μάζα του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στις 21 Γενάρη του 2018 και να διεκδικήσουν «ζωτικό» χώρο. Επιχειρούν, δηλαδή, να «στρατεύσουν» κι άλλο κόσμο στις γραμμές του μίσους, ώστε να επιτεθούν σε κάθετί διαφορετικό, ανατρεπτικό και χειραφετικό. Ο ιερός λόχος, μέσα από τα συλλαλητήρια «ξεπλύθηκε» και πλέον οι ίδιοι από ξενοφοβικά καθάρματα που τραμπούκιζαν μετανάστες μαθητές στο Ωραιόκαστρο παρουσιάζονται ως «αγνοί πατριώτες» και αυτοαποκαλούνται αντισυστημικοί αγωνιστές. Τίτλοι, οι οποίοι μόνο αποπροσανατολιστικοί καθίστανται, διότι έχουν αποδείξει περίτρανα με τη δράση τους, όπως και οποιαδήποτε φασιστική γκρούπα, πως αποτελούν εφεδρεία άμεσης δράσης του συστήματος που γεννά το κράτος και το κεφάλαιο, απέναντι στους επαναστάτες και οποιονδήποτε αντιπροσωπεύει το «διαφορετικό». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το πογκρόμ το καλοκαίρι του ’18 στην περιοχή της Ροτόντας, όπου φασίστες με την συνοδεία μπάτσων, κατάφεραν και επιτέθηκαν σε μετανάστες καθώς και ο εμπρησμός της κατάληψης Λιμπερτάτια το Γενάρη του ’18.

Όσον αφορά το κράτος και το κεφάλαιο, όλη αυτή η συνθήκη μέχρι στιγμής, τους βγάζει κερδισμένους. Πιο συγκεκριμένα , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο καταφέρνει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μεγάλων δυνάμεων(ΝΑΤΟ και Ε.Ε.) μέσω της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά παράλληλα μέσα από την κίνηση αυτή κατάφερε να συσπειρωθεί και να συγκροτηθεί ένας φασιστικός εσμός, επικίνδυνος προς την ανθρώπινη ζωή. Ένας φασιστικός εσμός, που όχι μόνο καθίστανται αποπροσανατολιστικός προς τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, αλλά κι επιθετικός προς τα επαναστατικά κινήματα τα οποία προσπαθούν να τα αναδείξουν, επιχειρώντας έτσι να φιμώσουν οποιαδήποτε αφήγηση εναντιώνεται προς το κράτος και το κεφάλαιο. Έτσι, το καθεστώς καταφέρνει και αξιοποιεί την “αριστερή” πολιτική διαχείριση προωθώντας παράλληλα με το χτύπημα, την ενσωμάτωση και τον παροπλισμό των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, τον συγχρωτισμό της διάχυτης αντικυβερνητικής κοινωνικής αγανάκτησης με τη φασιστική ρητορική του εθνικισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της ασφάλειας, προσβλέποντας στο άπλωμα της επιρροής της.

Και με το ίδιο στόμα, αγαπημένη μου, που σε φιλάω τρυφερά

Θα μπόραγα να δαγκώσω τον λαιμό εκείνου του φασίστα

Πού ριχνε μπόμπες στις πλατείες καθώς παίζαν ανύποπτα τα  παιδιά. (Τ.Λειβαδίτης)

Σε αυτήν την συνθήκη δεν υπάρχει περιθώριο να μείνουμε αδρανείς. Δεν είναι άγνωστα τα περιστατικά τραμπουκισμού συμφοιτητών/τριών στη Λέσχη του Α.Π.Θ. και ο βανδαλισμός του μνημείου του ολοκαυτώματος από ομάδα φασιστο – μακεδονομάχων το προηγούμενο διάστημα. Όπως, επίσης, δεν ξεχνάμε και τις ρητορείες υπέρ των μακεδονικών συλλαλητηρίων που εκπονούνταν από τους συντηρητικούς κύκλους του πανεπιστημίου φτάνοντας ως και στην προώθηση σχετικών mail (ΠΑΜΑΚ).

Όταν, λοιπόν, ο φασιστικός εσμός θα επιχειρεί να διεκδικήσει δημόσιο χώρο εμείς θα βρισκόμαστε απέναντι του. Θα βρισκόμαστε στις πλατείες, τις γειτονιές, τις σχολές μας και όπου αλλού χρειαστεί για να τις διατηρήσουμε καθαρές από κάθε είδους μισαλλόδοξη ναζιστική απειλή. Σε πείσμα των καιρών θα κρατήσουμε ζωντανές  τις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που δεν γνωρίζει σύνορα, έθνη και κράτη. Στον αντιφασιστικό αγώνα θα είμαστε ανένδοτοι/ες. Ως αναρχικοί/ες φοιτητές/τριες στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε λογής φασίστες και νενοναζί ο κόσμος του αγώνα θα περάσει από πάνω σας. Καλούμε κάθε αντιφασίστα/τρια να στηρίξει την συγκέντρωση στο δημαρχείο Καλαμαριάς ενάντια στο φασιστικό πανηγυράκι του ιερού λόχου.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ – ΛΟΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Κυριακή 7/4, 14:00 Δημαρχείο Καλαμαριάς

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριων «Quieta Movere»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *