Σήμερα τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Πολυτεχνείου από τους μπάτσους.

Σήμερα τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Πολυτεχνείου από τους μπάτσους.
Μετά από μια σειρά απανωτών πυρκαγιών και δολοφονικών επιθέσεων απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες, την τελευταιά βδομάδα τα χτυπήματα που δεχόμαστε από την καταστολή, είναι σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Από τα πάρκα και τους λόφους, όπου απέναντι στην υπεράσπιση της φύσης και των δημόοσιων χώρων, η απάντηση είναι γλοπ, χημικά και συλλήψεις, μέχρι τις καταλήψεις και τους ελεύθερους χώρους που στοχοποιούνται απο το κράτος και εκκενώνονται, όπως πριν κάτι μέρες το Στέκι Άνω Κάτω και τα Ζιζάνια και οι απείλες για την εκκένωση του ΕΚΧ Σχολείου.
Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές.
Τώρα, το κράτος ήρθε και χτύπησε την πόρτα των κατειλημμένων χώρων μέσα στα πανεπιστήμια μας. Ως συνέχεια και προέκταση του ν.4777, του άρθρου 16, των διαγραφών και της ΟΠΠΙ και της γενικότερης συντηριτικοπίησης των πανεπιστημίων, έρχεται η σημερινή εκκένωση του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού του Πολυτεχνείου. Παράλληλα ισχυρή αστυνομική δύναμη επιτίθεται σε φοιτητές και φοιτήτριες ενώ ένας αστυνομικός χτύπησε και τραυμάτισε μία φοιτήτρια με αποτέλεσμα να την παραλάβει ασθενοφόρο από τον χώρο του πανεπιστημίου.
Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που εδω και καιρό αναφέρουμε στα κείμενα και στα πανό μας,συνεπάγεται με τον περιορισμό των ελευθεριών έκφρασης, πολιτικοποίησης και ύπαρξης μας μέσα στα πανεπιστήμια. Μετά το ΠΔ85 και την επίθεση στην τέχνη και τον πολιτισμό, την στρατοπέδευση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και την κατάργηση της δωρεάων σίτισης στην λέσχη, ο κρατικός μηχανισμός στοχοποιεί τους χώρους μας και εισβάλει σε αυτούς με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ.
Η φετινή χρονία πρέπει να μας βρει έτοιμους/ες σε οποιαδήποτε επίθεση των σκπουπιδιών στις ζωές και στις σχολές μας. Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας και να υπερπασπιστούμε τις καταλήψεις και τους χώρους μας απέναντι στο καθεστώς αποστείρωσης των πανεπιστημίων.
*στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης και υπεράσπισης του ΕΚΧ Σχολείου
Σήμερα 18:30 στο χώρο της κατάληψης του Σχολείου
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΣΤΕΚΙΑ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *