ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8/06, 19:30 ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 8/06, 19:30 ΚΑΜΑΡΑ
ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
Την Δευτέρα το πρωί, στις 29/5 στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, κατά την διάρκεια εργασίας τους, 3 εργάτες πλακώνονται από το πτερύγιο μιας προπέλας, λόγω του ελειπούς συστήματος ασφάλειας, με αποτέλεσμα οι 2 να οδηγηθούν τραυματοσμένοι στο νοσοκομείο και ο ένας να σκοτωθεί.
Για μια ακόμη φοορά, γινόμαστε μάρτυρες μιας εργατικής δολοφονίας, στον βωμό του κέρδους. Δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες, για την στάση των εργοδοτών-αφεντικών απέναντι στους/ις εργαζόμενους/ες, την αδιαφορία όσον αφορά τις εργασιακές συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε τα εργασιακά δικαιώματα να συρρικνώνονται διαρκώς, τόσο μέσα από την αντεργατική νομοθέτηση του κράτους, όσο και από την de facto καταπάτησή τους από τα αφεντικά, γεγονος που επιβεβαιώνει οτι για τον κόσμο της εξουσίας η μόνη αξία είναι το κέρδος.
Η καθημερινή υποτίμηση των ζωών μας, από κράτος-κεφάλαιο-αφεντικά, πρέπει να απαντιέται στον δρόμο μαχητικά, μέχρι να γίνουμε ο φόβος του κάθε αφεντικου-εργοδότη.
Ως φοιτητές/τριες και ως αυριανοι εργαζόμενοι/ες (αν όχι ήδη εργαζόμενοι καθώς μεγάλο μέρος του φοιτητικού κόσμου εργάζεται παράλληλα με τις σπουδές του) οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και να μην αφήνουμε τα περιστατικά εργατικών ατυχημάτων και δολοφονιών εκτός της πολιτικής μας ανάλυσης και δράσης. Κράτος και αφεντικά σπέρνουν τον θάνατο, οι ζωές των καταπιεσμένων δεν μετράνε επουδενί ενώ στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς η τάξη μας μετρά συνεχώς νέους θανάτους και τραυματίες. Να οργανωθούμε σε σχολές και χώρους δουλειάς, να υπερασπιστούμε τη ζωή και την αξιοπρέπεια.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ.
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ
Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Quieta Movere

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *