ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΝΟΙ – ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ Διαδήλωση Τρίτη 20/06 στις 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ – ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ | Διαδήλωση Τρίτη 20/06 στις 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου
Τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου, νοτιοδυτικά της Πύλου ένα πλοίο το οποίο μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες βυθίζεται.
Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε για 78 νεκρούς, μην γνωρίζοντας τον ακριβή αριθμό των επιβατών.
Λίγους μήνες μόλις μετά την τραγική μαζική κρατική δολοφονία στα Τέμπη, ενώ μετράμε πάνω από 70 νεκρούς εργάτες μόνο το 2023, γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα κρατικής δολοφονίας, η οποία έρχεται να κάνει ακόμα πιο ευδιάκριτη την θανατοπολιτική του κρατικού μηχανισμού.
Όσοι πρόσφυγες και μετανάστριες έρχονται στην Ελλάδα, είτε προερχόμενοι από εμπόλεμες περιοχές είτε από εξαθλιωμένες χώρες, καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτό που λέμε «Ευρώπη Φρούριο». Αυτό ξεκινάει από τον 92 εκατομμυρίων ευρώ αξίας φράχτη του Έβρου και φτάνει μέχρι το βύθισμα πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες, όπως στην προκειμένη περίπτωση της Πύλου. Η Ε.Ε πίσω από το προσωπείο της «ενότητας» μεταξύ των χωρών της, προσπαθεί να κρύψει το τι συμβαίνει στα σύνορα και στους φράχτες της, είτε είναι χερσαίοι είτε υδάτινοι. Οι συνθήκες κράτησης διαβίωσης των μεταναστών είναι απάνθρωπες και εγκληματικές, με παραδείγματα όπως στην Λέσβο και στον Ελαιώνα, όπου χιλιάδες άνθρωποι μένουν σε σκηνές, χωρίς την πρόσβαση σε πρώτες ανάγκες, όπως το φαγητό και την περίθαλψη.
Η ανθρώπινη ζωή δεν υπολογίζεται και δεν έχει καμία αξία, στον βωμό του κέρδους και του καπιταλισμού.
Εμείς, ως αναρχικοί/ές βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των μεταναστριών, πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων. Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποτίμηση των ζώων όλων μας, ενάντια στην θανατοπολιτική κράτους και κεφαλαίου.
Να γκρεμίσουμε σύνορα και φράχτες.
Για έναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας.
Κοινή μας γλώσσα η αλληλεγγύη.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΝΟΙ – ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ
Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *