Όλοι/ες στην ανακριτική εξέταση του μπάτσου-δολοφόνου του Κώστα Φραγκούλη

Το βράδυ στις 5/12 ο 16χρονος Ρομά Κώστα-Κάλο-Φραγκούλης δέχεται σφαίρα στο κεφάλι από τους ένστολους δολοφόνους τη ΕΛ.ΑΣ κατά την διάρκεια καταδίωξης, ενώ νωρίτερα είχε φύγει από πρατήριο καυσίμων χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο των 20Ε για την βενζίνη που είχε βάλει.

Ταυτόχρονα το κράτος γνωρίζοντας την δυναμική του γεγονότος ανήμερα της 6 Δεκέμβρη, ημέρα της κρατικής δολοφονίας του 15χρονου αναρχικού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, ξεκινά την παραποίηση των γεγονότων μέσω των καθεστωτικών ΜΜE. Η απατηλή ανακοίνωση τη ΕΛ.ΑΣ οπλίζει τα ΜΜΕ, τα οποία αρχίζουν να μιλούν για προσπάθεια εμβολισμού του οχήματος της αστυνομίας από τον 16χρονο, πράγμα που καθίσταται αδύνατο αφού η σφαίρα χτυπά τον νεαρό από την πίσω πλευρά του οχήματός του, μέχρι και για ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η ανεδαφικότητα και οι αντιφάσεις στις οποίες υποκύπτουν ΜΜΕ και αρχές οδηγούν τον δολοφόνο-αστυνομικό να δηλώσει πως οι δύο βολές που έριξε, η πρώτη προειδοποιητική και συνεπώς στον αέρα και η δεύτερη ότι στόχευε τα λάστιχα του οχήματος την στιγμή που η «προειδοποιητική» βολή εντοπίζεται στην πόρτα ενός ξενοδοχείου. Αυτή η ανέλπιδη προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας και του ξεκάθαρου χαρακτήρα της κρατικής δολοφονίας του ανήλικου οδηγού ως ένα ατύχημα περνά μέσα από το «πλυντήριο» των ΜΜΕ που καθ’ όλη την διάρκεια εξέλιξης των γεγονότων σπέρνουν το μίσος και τον ρατσισμό που τα διακατέχει απέναντι στους Ρομά παρουσιάζοντας τους ως εκ φύσεως εγκληματίες.

Ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης βρίσκεται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Γ.Ν. Ιπποκράτειο. Παρόλο που μετά από εγχείρηση η σφαίρα έχει αφαιρεθεί από το κεφάλι του 16χρονου, ο ίδιος παραμένει σε μία παραπάνω από δύσκολη κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή οι γονείς του έχουν αιτηθεί την συνεχή πληροφόρησή τους, ενώ η διεύθυνση του νοσοκομείου όχι μόνο το αρνείται αλλά αναφέρει πως οι ιατροί αποφασίζουν ποιες πληροφορίες και σε ποιον θα τις δώσουν. Η τακτική μεταφοράς της ευθύνης είναι πάγια τόσο για την εξοικονόμηση χρόνου αλλά και για την αποκοπή της δημιουργίας κυμάτων αντίστασης. Κατά την διάρκεια έλλειψης ιατρικής ενημέρωση τόσο Ρομά όσο και αλληλέγγυοι/ες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Γ.Ν. Ιπποκράτειο δημιούργησαν ένταση και συγκρούσεις με τις παρούσες στον χώρο αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανάγκη ανασυγκρότησης της οργάνωσης της κοινωνικής βάσης γίνεται συνεχώς όλο και πιο επιτακτική, μπροστά στην διόγκωση του κοινωνικού κανιβαλισμού και της προσπάθειας από την πλευρά της εξουσίας να της «συνηθίσει» τον θάνατο. Το κράτος δεν σταματά να δολοφονεί, αφού λίγο πριν την συμπλήρωση ενός χρόνου από την κρατική δολοφονία του Ρομά Νίκου Σαμπάνη στην περιοχή του Περάματος, πυροβολεί ξανά τον ανήλικο αυτή την φορά, Κώστα Φραγκούλη.Το κράτος ως μέσω καταπίεσης της κοινωνικής βάσης αυτό-αναπαράγεται με την χρήση της βίας ,για τον λόγο αυτό, μόνο η κοινωνική βάση βιώνοντας της σκληρότητα του μπορεί να το σταματήσει-ανατρέψει με την εξ ολοκλήρου αυτοτελή οργάνωση της αντεπίθεσής της. Καμία κρατική δολοφονία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Παρασκευή, 9/12 όλοι/ες στην ανακριτική εξέταση του μπάτσου-δολοφόνου, Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών «Quieta Movere»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *