Ενημέρωση από την αντικρατική-αντικαπιταλιστική πορεία για την 17 Νοέμβρη.

Ενημέρωση από την αντικρατική – αντικαπιταλιστική πορεία για την 17 Νοέμβρη.

Βρεθήκαμε στον δρόμο στηρίζοντας το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων Αρχιτεκτονικής, Κινηματογράφου, Γεωλογίας που έλαβαν αγωνιστική απόφαση με ανοιχτό πλαίσιο.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ και έληξε με κάποια μπλοκ, να σταματάν στο άγαλμα Βενιζέλου και στην καμάρα, και το μπλοκ των εν λόγω φοιτητικών συλλόγων, καθώς και άλλα δύο, επέστρεψαν στο Πολυτεχνείο. Εκεί, έπειτα από κάποια ώρα, ξεκίνησαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Οι μπάτσοι δεν δίστασαν να πετάξουν χημικά ακόμη και μέσα στο κτήριο του Πολυτεχνείου δημιουργώντας μια αποπνυκτική ατμόσφαιρα. Μέσα είχαν εγκλωβιστεί περίπου 200 άτομα καθώς όλο το campus και οι δρόμοι γύρω από αυτό ήταν γεμάτοι μπάτσους και ασφαλιτες οι οποίοι κάνανε προσαγωγές στον σωρό. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 87 προσαγωγές και 5 συλλήψεις.

Δυναμικά και με παλμό, περισσότεροι/ες από 10.000 δαιδηλωτές/τριες συνέθεσαν την φετινή 17 Νοέμβρη δίνοντας μια ηχηρή απάντηση στο κράτος. Η μόνιμη παρουσία κάθε λογής μπάτσων στα πανεπιστήμια, η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, η φτωχοποίηση, η ακρίβεια κι ο πόλεμος είναι κάποια από τα ζητήματα που υποβαθμίζουν συνεχώς τις ζωές μας, και ενάντια σε αυτά, ο κόσμος βρέθηκε χθες στον δρόμο.

Βασικός μας στόχος είναι τα εφόδια που έχουμε συλλέξει από το 73′ να τροφοδοτούν διαρκώς τους αγώνες του σήμερα. Οι εξεγέρσεις δεν τιμούνται με μνημεία και στεφάνια. Οι εξεγέρσεις τιμούνται με μαζική και δυναμική παρουσία στο δρόμο. Οι εξεγέρσεις τιμούνται μονάχα όταν αναπλάθωνται. Στοίχημα του κινήματος στο σήμερα, η φετινή 17Νοεμβρη να μην αποτελέσει σε καμία περίπτωση κορύφωση ενός αγώνα, αλλά το εφαλτήριο, για την ακόμη πιο μαχητική και μαζική υπεράσπιση του ασύλου. Να βρεθούμε μαζικά σε γενικές συνελεύσεις, συντονιστικές επιτροπές, σε καταλήψεις, συγκρούσεις, να βρεθούμε ξανά και ξανά στον δρόμο. Απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση.

ΑΠ’ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 73’
ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *