Απεργιακές κινητοποιήσεις, Τετάρτη 9/11.

Ενημέρωση από τις απεργιακές κινητοποιήσεις απο την Γενική Απεργία στις 9/11.

Σήμερα, από τις 6πμ βρεθήκαμε στην απεργιακή περιφρούρηση του εργοστασίου της Μαλαματίνα, στηρίζοντας τόσο το κάλεσμα του σωματείου, αλλά και την παρουσία του Συλλόγου Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής. Η μαζική συγκέντρωση περιφρούρησης κατόρθωσε να αποτρέψει ακόμα και την εμφάνιση απεργοσπαστών το πρωί της μεγάλης γενικής απεργίας.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε απεργιακή πορεία, με σημείο εκκίνησης το ανεξάρτητο ταξικό κέντρο της Καμάρας, με συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων, σωματείων βάσης, συνελεύσεις εργαζομένων, καθώς και του φοιτητικού συλλόγου της αρχιτεκτονικής το οποίο στηρίξαμε.

Μέσα σε μια συνθήκη γενικευμένης ακριβείας, φτωχοποίηση της κοινωνικής βάσης, με την απειλή της γενικευμένης πολεμικής σύρραξης να είναι υπαρκτή, την προσπάθεια εφαρμογής πτυχών της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, όπως την στρατοπέδευσε των μπάτσων στο άσυλο και την ένταση των ταξικών φραγμών, η σημερινή απεργία ήταν ένας πολύς σημαντικός κόμβος για την πορεία των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Υπό αυτές τις συνθήκες η απάντηση του κόσμου της εργασίας, των φοιτητ(ρι)ων και της κοινωνικής βάσης ήταν καθοριστική. Είχαμε μια από τις μαζικότερες απεργίες των τελευταίων ετών, μαζί με μία επιτυχημένη απεργιακή περιφρούρηση του εργοστασίου της Μαλαματίνα, έναν από τους μεγαλύτερους απεργιακούς αγώνες της τελευταίας δεκαετίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία, που τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο, τόσο η σημερινή απεργία όσο και το τριήμερο του Πολυτεχνείου θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τα επόμενα βήματα του κινήματος.Είναι απαραίτητο, όλοι και όλες να βρεθούμε μαζικά και με σθένος σε όλες τις κινηματικές διαδικασίες της επόμενης περιόδου, ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την ακρίβεια και συνολικά ενάντια στο βάθεμα της κρατικής και καπιταλιστικής κυριαρχίας. Να υπερασπιστούμε το άσυλο και το δημόσιο έξω και πέρα από το κράτος, αυτοοργανωμένα, συλλογικά, μαχητικά, με συγκρούσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις, να κάνουμε τους φοιτητικούς αγώνες επικίνδυνους ξανά.
Να μην υπερασπιστούμε τα κεκτημένα αγώνα, να βάλουμε εμείς τις βάσεις της ζωής που θέλουμε, ενάντια στον ατομικό δρόμο, στην παραίτηση, στη θεωρία των δύο άκρων. Να μη μείνουμε άπραγοι/ες μπροστά στο μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι εξουσιαστές.

Είναι ευθύνη όλων μας να πάρουμε θέση, να διαλέξουμε στρατόπεδο και να αγωνιστούμε συνολικά ενάντια στους δυνάστες μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
Απ’ το Πολυτεχνείο του 73 το σύνθημα μας είναι κάτω η εξουσία
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΉΜΕΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *