Κάλεσμα σε συγκέντρωση για τον 1 χρόνο από τη δολοφονία Σαμπάνη

Το βράδυ της 22/10/2021 καταδιώκεται από αστυνομικές δυνάμεις ένα κλεμμένο όχημα, στο οποίο υπάρχουν τρεις νεαροί. Αφού το όχημα έχει ακινητοποιηθει, ο μπάτσοι το γαζωνουν στην κυριολεξία ρίχνοντας 38 σφαίρες, με αποτέλεσμα ο Νίκος Σαμπανης να δολοφονηθεί, ενώ ο δεύτερος επιβαινοντας εκ των τριών τραυματιζεται.
Η συνέχεια είναι κωμικοτραγικη και ολίγον τι αναμενόμενη με το κράτος και τους λοιπούς, σιχαμενους ξεπλυματιες του (ΜΜΕ, ελληνικη αστυνομία) να πασχίζουν διακαώς να συγκαλυψουν το περιστατικό, εστιάζοντας στον ρατσισμό και γενικότερα στο επικίνδυνο ιδεολογημα του φασισμού που τόσο εύκολα βρίσκει έρεισμα στην ελληνική κοινωνία. Έτσι λοιπόν, είναι σημαντικό να τονιστεί από τους κρατικούς φορείς το καμίας σημασίας γεγονός πως το θύμα ήταν Ρομα, επομένως αναμφισβήτητα επικίνδυνο εγκληματικό στοιχείο και ως εκ τούτου καλώς έπραξαν οι αστυνομικοί και το σκότωσαν.
Σε εναν κόσμο, όπου η καταστολή οργιάζει ολοένα και περισσότερο δεν πρέπει να ξεχνάμε τις πραγματικές ρίζες αυτής της όξυνσης, οι οποίες σαφέστατα υπόκεινται στις κρατικές βλέψεις για φίμωση και αποστείρωση της κοινωνίας σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής (πανεπιστήμια, εργασιακοί χώροι, σχολεία κλπ).
Η δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη καθώς κι η ακολουθείσα κηλίδωση της μνήμης του δε θα μεινουν αναπάντητες. Να σταθούμε στο ύψος των δυσχερων περιστάσεων κι ακόμα πιο ψηλά, να περάσουμε στην αντεπίθεση. Οι κρατικές δολοφονίες δε ξεχνιούνται όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν με κόπο και με ιδρώτα να λερώσουν τους δολοφονημενους με τα βρωμοχερα τους χυνοντας δηλητήριο σε όλη την κοινωνία.
Κι αν δικιά σας μνήμη είναι σκουπίδι και ξεχνάτε, να μην ανησυχείτε καθόλου. Είμαστε εδώ για να σας την ακονίζουμε.
ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΠΑΙΔΙ – Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ
ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/10 12:00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *