Ενημέρωση από την κινητοποίηση 6/9

Το πρωί της Τρίτης 6/9 έγινε συγκέντρωση υπεράσπισης του ασύλου και σε αλληλεγγύη στον αγώνα των φοιτητ(ρι)ών της Αθήνας ενάντια στην ΟΠΠΙ.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από τη ΣΘΕ και πλαισιώθηκε από περίπου 100 άτομα, μέλη ελευθεριακών/αυτόνομων σχημάτων, αναρχικούς/ες και φοιτητ(ρι)ες.
Με το ΑΠΘ να βρίσκεται σε διαρκή αστυνομικό κλοιό, η συγκέντρωση στάθηκε απέναντι από τις διμοιρίες που βρίσκονται στο Βιολογικό και την Γεωπονία, φτάνοντας μέχρι την Πρυτανεια.
Το τελευταίο καιρό κράτος και πρυτανικές αρχές πιέζουν συνεχώς για να διαμορφώσουν τις καλύτερες συνθήκες για το πανεπιστήμιο της αποστείρωσης, των ταξικών φραγμών και της κερδοφορίας των αφεντικών.
Η συγκέντρωση ήταν περικυκλωμένη από διμοιρίες ΜΑΤ, που από τη μια προσπαθούσαν να επιβάλλουν ένα κλίμα φόβου, κι από την άλλη επιδίωκαν να κανονικοποιησουν την παρουσία τους μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.
Οι φοιτητ(ρι)ες που ήταν συγκεντρωμένοι μπήκαν στο εσωτερικό της πρυτανείας “διαταράσσοντας” την έκρυθμη ακαδημαϊκή καθημερινότητα της αστυνομοκρατίας, προκαλώντας ζημιές στα τουρνικέ και γράφοντας συνθήματα στο εσωτερικό.
Κάνουμε ξεκάθαρο πως οι ΟΠΠΙ μπορούν να υπάρχουν μόνο συνοδευόμενοι από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, κλούβες, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ
Όπως ακριβώς κάναν στο ΕΚΠΑ.
Καμία αστυνομία δε μπορεί να σταθεί στα πανεπιστήμια εξασφαλίζοντας την πλήρη υποταγή μας και ως εκ τούτου την τάξη που οραματίζονται.
Δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 4777, ο αγώνας ενάντια στο πανεπιστήμιο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, της αποστείρωσης και των ταξικών εξαιρέσεων δε πρόκειται να σταματήσει.
Όταν λοιπόν θα καταλάβουν πως οι αγώνες στις σχολές δε θα σταματήσουν, όταν το παράδειγμα της απεργίας στη Μαλαματίνα θα γενικευτεί στους υπόλοιπους χώρους εργασίας, πως θα μπορεί να διαφυλάσσεται η κοινωνική ειρήνη που τόσο μάταια επιδιώκουν να επιβάλλουν ;
Τα αποτελέσματα της ενεργειακής κι επισιτιστικής κρίσης, όπως και η συνεχής πίεση στη κοινωνική βάση από την επισφάλεια και την εντατικοποίηση θα επηρεάσουν αναμφισβήτητα τους συσχετισμούς.
Δε θα αφήσουμε τις σχολές μας να γίνουν στρατόπεδα των σωμάτων ασφαλείας.
Η είσοδος των ΟΠΠΙ θα μας βρει στις συνελεύσεις, στις καταλήψεις, στις διαδηλώσεις και στις συγκρούσεις.
Το κράτος έκανε την κίνησή του, κι εμείς θα βγούμε οργανωμένα και αδιαμεσολαβητα στην αντεπίθεση, υπερασπιζόμενοι/ες το άσυλο και τα κεκτημένα αγώνα μας.
Όποτε μας αφήνουν χώρο θα τον παίρνουμε, όσο στρατοπεδευουν στα πανεπιστήμιά μας θα τους ενοχλούμε, όταν επελαύνουν θα οπισθοχωρούμε. Όταν χρειαστεί όμως αυτοι να κάνουν βήμα πίσω θα τους καταδιώκουμε.
Αλληλεγγύη στους/ις φοιτητές/ριες που αγωνίζονται, αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Μαλαματίνας
Αυτοοργάνωση αντίσταση αλληλεγγύη
Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *