Μαχητικές κινητοποιήσεις στη Χιλή

Δυναμικές κινητοποιήσεις φοιτητ(ρι)ών ξέσπασαν ξανά στους δρόμους της πρωτεύουσας της Χιλής το Σαντιάγκο. Με ξύλα και πέτρες συγκρούονται με τα ΜΑΤ, γνωστά για την υπερβολική τους βία.

Τα αιτήματα των φοιτητ(ρι)ών αφορούν τις επιδοτήσεις σίτισης, οι οποίες έχουν τεθεί στα 31.000 Πέσος (40 δολάρια) το μήνα πριν από 10 χρόνια και παραμένουν ως σήμερα.

Οι μαχητικές κινητοποιήσεις των φοιτητ(ρι)ών ασκούν πιέσεις στη νέα κυβέρνηση που είχε υποσχεθεί πως θα φέρει μεταρρυθμίσεις στη βάση των αιτημάτων που είχε διαμορφώσει η εξέγερση του 2019/2020.

Λίγες μέρες νωρίτερα έγιναν δυναμικές κινητοποιήσεις και από την μαθητική κοινότητα. Οι “Overoles Blancos”, μια ομάδα ντυμένη στα λευκά γνωστή για τις επιθετικές πρακτικές της στο δρόμο από 2018 στη Χιλή, εμφανίζεται ξανά, αυτή τη φορά στη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων ενάντια στη διαβόητη αστυνομία των Carabineros.

Οι μαθητ(ρι)ές κατέλαβαν το εκπαιδευτικό τους ίδρυμα στο Σαντιάγκο και πέταξαν μολότωφ με την αστυνομία να απαντάει με “Αύρες” και χημικά.

Οι μαθητ(ρι)ες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και αντιπατριαρχική παιδεία.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη το όπλο μας.

Οργάνωση & Αγώνας σε σχολεία, σχολές, γειτονιές και χώρους δουλειάς για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Για το πέρασμα από την εξέγερση στην κοινωνική επανάσταση.

Για παραπάνω πληροφορίες υπάρχει μεταφρασμένη συνέντευξη αναρχικών φοιτητ(ρι)ών λίγα χρόνια πριν το ξέσπασμα της κοινωνικής εξέγερσης στη Χιλή την περίοδο ’19-’20.

Το Φοιτητικό κίνημα στη Χιλή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *