Κάλεσμα της Quieta Movere στην Αντικρατική Διαδήλωση της 17 Νοέμβρη

Δεν πα να μας χτυπάν με όλμους και κανόνια, θα βάλουμε μπροστά την Μαύρη και την Κόκκινη σημαία.

Σύνθημα μας, Κάτω η Εξουσία

Η εξεγερτική χροιά που έμελλε να πνεύσει στο Πολυτεχνείο από μια χούφτα 300-350 αγωνιστών το ’73, ουδέποτε δεν θα μπορέσει να περιοριστεί υπό τα ασφυκτικά όρια του κυρίαρχου μύθου που θέλει το άνθος της αντίστασης μετετρεμμένο σε έναν αγώνα ,τάχα, για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Γύρω από το κιγκλίδωμα στερεωνόταν μια διακριτική λινάτσα «ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ», κι από τα στόματα μιας μικρής μάζας κόσμου αντηχούσαν τα συνθήματα: ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ και ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, κατηγορούμενη από κομμουνιστές ως προβοκάτορες. Τούτα τα συνθήματα δεν είναι άλλο παρά η αντίληψη που ανασύρουμε ως αναρχικοί και αναρχικές μέσα από την σκαλισμένη μνήμη των αγώνων, συνολικοποίηση των προταγμάτων μας και κανένας συμβιβασμός, ούτε φασισμός, ούτε δημοκρατία κάτω ο κρατισμός, ζήτω η αναρχία.

Πως γίνεται στον έναν παλαβιάρη εξήγησε μου κουτόχορτο χιλιάδες να βοσκούν..

Όπως άλλωστε έχει χιλιοειπωθεί, στη δικτατορία κράτους-κεφαλαίου όταν τα σύννεφα από πάνω της γκριζώνουν ανέκαθεν στην στρατηγική της ατζέντα ήταν το ξερίζωμα άλλων πρακτικών, αισχρότερων, βιαιότερων για την αποκατάσταση του νόμου της τάξης και της ασφάλειας. Εκεί που η αστική δημοκρατία παραπατάει έρχεται κι αναδύεται το μακρύ της στειλιάρι, ο φασισμός. Διαίρει και Βασίλευε, εξάλλου λέγανε οι Ρωμαίοι εις το imperium, και έκτοτε τα κράτη εμφορούμενα από το ιμπεριαλιστικό τους όραμα, με παρόμοια γρανάζια κινούνται. Για την διασφάλιση της ενότητας του εθνικού κορμού, έρχεται να φεσωθεί την ταμπέλα του εσωτερικού εχθρού ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο κατατρεγμένος, ο αδύναμος. Από τα Βρασνά μέχρι την Λευκάδα η φασιστική ρητορεία έρχεται να λάβει υλική υπόσταση με την μορφή πορειών, συγκεντρώσεων και barbecue (sic) άλλα ΚΑΙ με μαχαιρώματα όπως συνέβει τις προάλλες σε Ιρανό μαθητή 1ής γυμνασίου στην Νεάπολη από δύο εξωσχολικούς. Μέσα σε αυτόν τον βόρβορο, μετανάστες και πρόσφυγες στεγάζονται σε κινηματικές και στεγαστικές καταλήψεις αντίς σε hot spot με τρισάθλιες συνθήκες επιβίωσης. Βέβαια, το κυβερνών κόμμα, έχει αρχίσει ήδη να δρομολογεί πιστά την εκκένωση τούτων των καταλήψεων εν είδη μιας συνολικότερης τακτικής κατευνασμού των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, τραβώντας βίαια τις παλάμες ανθρώπων για χώρους που γειτνιάζουν στον εγκλεισμό (ασχέτως που αποκαλούνται ευγενικότερα) ενώ συγχρόνως, άριστοι ράπτες, φιμώνουν και φιμώνονται , συναινώντας με τα φασιστικά αίσχη.

Τότε με τα τανκς τώρα με τα ματ

Η αστυνομία, ως αρμόδιο εκτελεστικό όργανο, εκκινώντας από τις εκκενώσεις καταλήψεων για πρόσφυγες, συνεχίζοντας με την απομάκρυνση του πολιτικού περιπτέρου από την πλατεία, εκκενώνοντας την αναρχική κατάληψη Palmares στην Λάρισα και την κατάληψη Vancouver Apartman στην Αθήνα και ρίχνοντας ασταμάτητο ξύλο σε κόσμο και αγωνιστές, έχει κάνει ευκρινή την παρουσία της σε τόπους που σφίζουν από ιστορικότητα και αντίστασης. Kι κάπου εδώ, συνδέεται το Άσυλο εντός του πανεπιστημίου. Η ιστορική αφίσα «Οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη» επιβεβαιώνει την τωρινή συνθήκη, που το κράτος δια μέσου του εκτελεστή του, τοποθετεί τις ναρκοπιάτσες κατά το δοκούν, σε μέρη που εκ των προτέρων έχουν στοχοποιηθεί,  και αναδύεται έπειτα για να ασκήσει πολιτική καταστολής με μανδύα σωτήρα. Η ανομία που προέρχεται από τον τοκετό του κράτους δεν είναι παρά μια μέθοδος ώστε να επιδιωχθεί εντονότερα η κατασπάραξη του πραγματικό εχθρού του κράτους, οι αντιστάσεις μας.

Στην ίδια κατεύθυνση, χαρακτηριστικά και τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ. Αρχικά, σε μια συντονισμένη επιχείρηση του Κράτους, η Αστυνομία εισβάλλει στο πανεπιστήμιο και εκκενώνει πολιτικούς χώρους, αυτοοργανωμένα στέκια, σε αγαστή φυσικά συνεργασία με τα Μ.Μ.Ε. που σπεύδουν να υπερασπιστούν την επέμβαση. Η Πρυτανεία – αγαστός επίσης συνεργάτης του κράτους – εκδίδει προκλητική ανακοίνωση λοκ άουτ την εβδομάδα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, ακυρώνοντας έτσι συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών και προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις. Πλήθος φοιτητών/τριων παρά την αστυνομική παρουσία σπάνε το λοκ άουτ και υπερασπίζονται έμπρακτα το άσυλο και τους αγώνες  του φοιτητικού κινήματος. Το Κράτος αποδεικνύει τις προθέσεις και οι μπάτσοι εισβάλλουν στην ΑΣΟΕΕ χτυπώντας και πνίγοντας στα χημικά τον συγκεντρωμένο κόσμο, μην επιτρέποντας την είσοδο ακόμα και στα εκαβ και αποκλείοντας τον χτυπημένο κ΄σομο από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η ωμή καταστολή και η καταπάτηση του Ασύλου φαίνεται να είναι ο κανόνας της κρατικής στρατηγικής όσον αφορά  το φοιτητικό αλλά και το ευρύτερο κίνημα. Κι αυτό φαίνεται από τα γεγονότα στην Ασοεε, τις εκκενώσεις των καταλήψεων σε όλη την ελλάδα, την αστυνομική κατοχή στα Εξάρχεια και τον βασανισμό του συντρόφου Λ.Γ., και την γενική στάση ακόμα και στις εξαγγελίες των κυβερνητικών και αστυνομικών στελέχων ενόψει της διαδήλωσης της 17ης Νοέμβρη. Τελικά, επιβεβαιώνουν εν πολλοίς πως η ιστορία θα είναι κύκλος αλώβητος όσο η εξουσία θα αλλάζει απλώς προσωπεία, η κάθε δικτατορία θα αλλάζει και τα εργαλεία της…

Επίθεση στην Παιδεία

Έρχεται λοιπόν, όλος ο μηχανισμός να τοποθετήσει μια σήραγγα νέων μέτρων τα οποία αν μην τι άλλο εντείνουν τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες, εγκολπώνουν το πανεπιστήμιο στα συμφέροντα του κεφαλαίου και στοχεύουν στον ξεριζωμό ομαδοποίησεων και συλλογικοτήτων. Βασικό μέτρο του νομοσχεδίου είναι η διαγραφή των φοιτητών στα Ν+2 έτη. Η ίδια η υπουργός αναφέρει πως το μέτρο αυτό είναι για την πειθάρχηση των φοιτητών, αφού όλοι μας γνωρίζουμε ότι μετά τα Ν+2 έτη, ένας φοιτητής δεν κοστίζει τίποτα στο κράτος και το πανεπιστήμιο αφού δεν δικαιούται τίποτα(πάσο, συγγράμματα, σίτιση και στέγαση) πέρα από χαρτί για τις εξεταστικές. Μέσα από το αντιδραστικό αφήγημα περί ‘’αιώνιων φοιτητών’’ αυτό που στην ουσία θέλουν να πετύχουν είναι μια φοιτητική καθημερινότητα μεγαλύτερης εντατικοποίησης με σκυμμένα κεφάλια και θα παρακολουθούμε/διαβάζουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το ν+2 επομένως αποτελεί παραδειγματική τιμωρία για τους ‘’αιώνιους φοιτητές’ και λειτουργεί σαν εκβιασμός για κάθε φοιτητή μικρότερου έτους.

Στην πραγματικότητα θέλουν φοιτητές ευέλικτους που θα απορροφούνται πιο γρήγορα από την αγορά και θα πετιούνται στα αζήτητα όποτε η αγορά δεν τους έχει ανάγκη. Για αυτό το λόγο θεσμοθετούνται και τα 2ετή προγράμματα σπουδών. Για να υπάρχει ένα πλήρως εξειδικευμένο, αναλώσιμο, φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό που θα βρίσκεται σε μια οικονομικά αβάσταχτη και ψυχοφθόρα κατάσταση διαρκούς επανακατάρτισης με σεμινάρια επί πληρωμής. Παράλληλα με όλα αυτά αρχίζουν να θεσμοθετούνται τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και να ανοίγεται ο δρόμος για τα προπτυχιακά, και στις σχολές που δεν πληρούν τα κριτήρια για τις αξιολογήσεις εκπαιδευτικών μονάδων να κόβεται η χρηματοδότηση.

Είμαστε οι πρώτες σταγόνες μιας καταιγίδας που έρχεται. Απο την εξέγερση του ’73 μέχρι σήμερα, μέχρι τις  μαζικότατες εξεγέρσεις στο Εκουαδόρ, στην Χιλή, τις συγκρούσεις στην Γαλλία και στην στην Τουρκία, την επαναστατημένη Ροτζάβα, αυτά σπέρνουν την ψυχή μας. Αυτά θα νικήσουν! Εμείς θα νικήσουμε! Αγώνας ενάντια στην υποδούλωση, στην υποταγή, στην υποβάθμιση των ζωών μας, στην αλλοτρίωση, στον χλευασμό της γης, στην δικτατορία κράτους και κεφαλαίου, στην αθλιότητα, αυτά λίγο πρόχειρα για την αποκατάσταση της αναρχίας.

Ενάντια στην Πειθάρχηση & την Υποταγή Αγώνες απ’ τα Κάτω Επαναστατικοί

Τον λόγο για το Άσυλο τον έχουμε εμείς, και όχι το Κράτος, η Μαφία και η Αστυνομία

ΑΠ’ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ ΤΟ ’73 ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΣΘΕ

ΟΛΟΙ/ΕΣ 17:00 ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριων «Quieta Movere»