Μικροφωνική Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Β. Δημάκη

Αλληλεγγύη στον αγώνα του Βασίλη Δημάκη
«ο πιο φθοροποιός αγώνας είναι αυτός γιατ’ αυτονόητο»
Ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε στις 23/05, την τρίτη απεργία πείνας και δίψας για φέτος διεκδικώντας το στοιχειώδες δικαίωμα στην εκπαίδευση, τον εκδημοκρατισμό και την επανεξέταση βασικών θεσμών σχετικά με τις ποινές, την εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη εντός των φυλακών. Οι δεσμεύσεις απέναντι στον Β. Δημάκη από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής σχετικά με την εκπλήρωση των αιτημάτων του κρατουμένου, δεν ήταν παρά περιφρόνηση στον αγώνα του μιας και δεν υλοποιήθηκαν.
Ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο, όπου βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου υγειονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, καθίσταται ακόμη πιο σαφές το αδιέξοδο και η αντικοινωνική φύση του κρατικού και καπιταλιστικού μοντέλου οργάνωσης της κοινωνίας. Οι εξουσιαστές, προσπαθώντας να διαφυλάξουν αλλά και να διευρύνουν τα προνόμια τους εν μέσω της πανδημικής κρίσης, εκμεταλλεύονται και επιβάλλονται στην κοινωνική βάση, στα φτωχά και εξαθλιωμένα κοινωνικά στρώματα καταδικάζοντας τους ακόμη και σε θάνατο. Το βάρος της κρίσης προσπαθούν να το μετακυλήσουν στις πλάτες των εργαζόμενων και της κοινωνικής ταξικής βάσης. Ενώ για τους έγκλειστους και τις έγκλειστες σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης η κρατική διαχείριση δεν έδωσε τίποτα, παρά βία κι εξαίρεση.
Στην εγκληματική πολιτική του Κράτους, που αδιαφορεί για την απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές καθώς δε παρείχε κανένα μέτρο προστασίας από τον ιό, οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και απεργίες των εργασιών της φυλακής για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η απάντηση στον αγώνα των κρατούμενων ήταν η εισβολή δυνάμεων ΕΚΑΜ και ΜΑΤ στις φυλακές Κορυδαλλού, η απαγωγή του Βασίλη Δημάκη και η βίαιη μεταγωγή του στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών στα κελιά πειθαρχικής απομόνωσης, χωρίς να έχει κατηγορηθεί για κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα.
Απέναντι στην εκδικητική στάση της εξουσίας η οποία συνεχίζει να χτυπά τους αδύναμους και τους περιθωριοποιημένους, καταπατώντας όλα τα δικαιώματα και τους αγώνες που έχουν κερδηθεί από τις αντιστάσεις των κινημάτων. Στη βαρβαρότητα του εγκλεισμού, τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα εμείς:
Δεν ξεχνάμε την Αζιζέλ Ντενιρόγλου, που βρέθηκε νεκρή στις 9/4 με υψηλό πυρετό στο κελί της στις φυλακές Θήβας, τον Σελίμ Ζερολάρι που πέθανε από έντονη φλεγμονή στο δόντι στις 23/4 στις Φυλακές Μαλανδρινού
Απαιτούμε:
Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα του Βασίλη Δημάκη. Άμεση επιστροφή στο γενικό πληθυσμό και παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού ώστε να παρακολουθήσει τις ηλεκτρονικές διαλέξεις.
Άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Να αποφυλακιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι ασθενείς, οι ηλικιωμένοι, οι μωρομάνες με τα παιδιά τους και όσοι θεωρούνται ευπαθείς ομάδες, δηλαδή συνολικά το 1/3 των κρατουμένων.
Να αποφυλακιστούν ΤΩΡΑ όλες/όλοι οι κρατούμενες/οι που έχουν εκτίσει τα 2/5 μικτής ποινής.
Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριων Quieta Movere

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *